S’extingeix la pensió d’aliments amb la majoria d’edat dels fills?

Un dels dubtes més freqüents arriba quan els fills compleixen la majoria d’edat, i és en aquest moment quan el progenitor alimentant és fa la següent pregunta: haig de seguir abonant la pensió d’aliments? 

Llegir més

Règim de guarda, estades i comunicacions en casos de violència masclista.

El Decret Llei 26/2021, de 30 de novembre, de modificació del llibre segon del Codi civil de Catalunya (CCCat) en relació amb la violència vicària, va modificar una sèrie d’articles relatius a la guarda, estades i comunicacions dels menors en els casos de violència masclista i que analitzarem a continuació. 

Llegir més

És causa d’extinció a Catalunya el matrimoni o convivència marital del cònjuge beneficiari de l’ús de l’habitatge familiar amb una altra persona?

Un dels conflictes més comuns respecte al dret d’ús de l’habitatge familiar es produeix quan, un cop atribuït l’ús de l’habitatge a un dels cònjuges, entra a residir en el mateix la nova parella del cònjuge beneficiari de l’ús.

Llegir més

Custòdia compartida i nadons lactants

Quan ens trobem davant d’una situació de separació o divorci dels progenitors amb nadons que segueixen una lactància materna exclusiva sorgeix el dubte sobre quin és el sistema de guarda més adient que permeti respectar les necessitats d’aquests.

Llegir més

Última reforma respecte a la pensió de viudetat en les parelles de fet

Recentment s’ha publicat en el BOE la reforma de les pensions i, entre elles, s’ha aprovat l’equiparació de les pensions de viudetat de les parelles de fet a la pensió de viudetat dels cònjuges dins del matrimoni.

Llegir més

Quina diferència hi ha entre la separació i el divorci?

Uns dels dubtes més freqüents que sorgeix quan es trenca la convivència és quina diferència hi ha entre la separació i el divorci. A continuació explicarem la diferència entre la separació de fet, la separació legal i el divorci.

Llegir més